Norges Olympiske Museum

Norges Olympiske Museum er nå under fornying og på flyttefot til nye lokaler i Lillehammer. Gled deg til å oppleve et spektakulært museum fylt av opplevelser når vi åpner igjen på Maihaugen 12. februar 2016.

AKTUELT

15 millioner til det nye museet

Det nye Norges Olympiske Museum åpner til Ungdoms-OL i februar 2016! Det er klart etter at Kulturdepartementet gir 15 millioner kroner til museet.


Les mer

Nytt OL-museum

Norges Olympiske Museum blir nytt og spennende! Museet som har vært i Håkons Hall er nå stengt, mens vi fornyer oss og flytter til nye lokaler på Maihaugen.


Les mer

Til tross for

Få med deg utstillingen om kvinnelige helter på Norges Olympiske Museum.


Les mer

Wenlock

Maskoten til OL i London 2012 heter Wenlock.
I OL-museet kan du lære mer om denne ukjente historien om William Penny Brookes og The Wenlock Olympian Games. Historien begynte i 1850..


Les mer

London har arrangert OL tidligere

 

 • London 1908
 • London 1948

 • Les mer

  IOC-president Jaques Rogge på besøk i OL-muséet

  IOC-president Jacques Rogge var tirsdag 19. juni på Lillehammer i forbindelse med signering av kontrakten for Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016, og tok seg tid til en runde i muséet.


  Les mer

  Sjeldne varer i OL-butikken

  Idrettens største øyeblikk er til salgs i bokform, plakater, dvd, video, klær og ulike effekter fra OL-historien. Nå kan du bestille disse på museets nettsider ved å sende en e-post til post@ol.museum.no


  Pierre de Coubertin

  Mannen som startet OL-eventyret
  Le fondateur des Jeux Olympiques modernes