Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk

Nobelprisvinneren Sigrid Undset bodde på Bjerkebæk med sine barn fra 1919 til sin død i 1949. Stedet ble åpnet som museum i 2007, og er gjenskapt slik det så ut på 1930-tallet.

AKTUELT

Bjerkebæk på søndag

I oktober og november har Bjerkebæk åpent hver søndag fra kl. 12.00 - 16.00. Kafeen serverer kaker, suppe, italienske småretter, mineralvann og kaffe/te. Omvisning i hjemmet kl. 14.00.


Les mer

Porgy & Bess

Operasalong lørdag 6. desember kl. 19.00. Tanja Leiene og Trond Halstein Moe fremfører en kortversjon av operaen Porgy & Bess. Velkommen til en eksotisk førjuls-opplevelse! Kjøp billetter her


Les mer

Førjulsdager

Lørdag 6. og søndag 7. desember.
Bli med inn i Sigrid Undsets hjem som er pyntet til jul. Spesielle og tradisjonelle juleprodukter i butikken. Operaen Porgy & Bess, bokpresentasjon og -signering med Egil Ulateig og Ole O. Moen og søndag blir det familiekonsert med Carol Kande. I førjulskafeen serverer Kulturstua i Ro kaker og småretter inspirert av Sigrid Undsets matglede.


Les mer

Familiekonsert med Carol Kvande

Den beste måten å komme i julestemning på, er gjennom musikk. Carol har laget en konsert for hele familien, der det vil finnes noe både for unge og for gamle. Konserten skal roe, oppløfte, inkludere og minne om hvorfor vi feirer jul. Kjøp billetter her.
Les mer

Besøk hos Sigrid Undset

Velkommen til en rundtur i Sigrid Undsets hjem på Bjerkebæk. Arnestedet for hennes diktning møter du i første etasje i stua fra Dalseg. Her kunne Sigrid Undset fordype seg i bøkenes verden!


Les mer

Publikumsbygget

Guds skjønne døtre er den lyriske tittelen arkitekt Carl-Viggo Hølmebakk satte på sitt vinnerutkast til publikumsbygg på Bjerkebæk. Tittelen er hentet fra et essay Sigrid Undset skrev i Verdens Gang 22. desember 1947.


Les mer

HVA SKJER?

06.12 - 07.12

Førjulsdager

Butikk og kafé er fyllt med spesielle og tradisjonelle juleprodukter. Se program her.

06.12

Porgy & Bess

Operasalong med Tanja Leine og Trond Halstein Moe

07.12

Familiekonsert med Carol Kvande

Se hele kalenderen

Nobelprisvinneren Sigrid Undset

Sigrid Undset ble tildelt Nobels litteraturpris i november 1928. Hun var den nest yngste som var blitt tildelt litteraturprisen til da og den tredje kvinne. Alle prispengene ga hun bort til veldedige formål.


Les mer